ОСНВ награди участниците в конкурса за клип на тема „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата”

30.03.2022

133 Преглеждания

0 Коментар

ОСНВ награди участниците в конкурса за клип на тема „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата”

Днес в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали бяха връчени наградите на отличилите се в областния конкурс за изработване на видеоклип на тема „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата”. Организатор на събитието е ОСНВ-Кърджали, а то е част от проявите, посветени на 8 февруари – Международен ден за безопасен интернет.

Целта на конкурса е осъществяване на превенция на рисково поведение и информиране за съществуващи заплахи в интернет среда, каза председателят на ОСНВ д-р Сезгин Бекир, който бе водещ на церемонията по връчването на наградите.

В конкурса , който бе обявен още в началото на февруари, се включиха ученици от над 6 училища в област Кърджали от три общини – Кърджали, Момчилград и Джебел. Участниците са разпределени в две възрастови групи – 6-8 клас и 9-12 клас, за индивидуална и екипна работа.

Комисия с председател Симона Димитрова – експерт в Превантивно-информационния център и членове – Даниела Апостолова – старши експерт в РУО и Росица Ескова от „Закрила на детето”, оценяваше клиповете.

Във възрастова група 6-8 клас първите места в индивидуалната и екипната работа спечелиха съответно Шахин Абдурахми и Симай Емин, Дамла Хасан и Ахмед Ахмед – всички те от СУ „Н.Й. Вапцаров” в Момчилград.

Във втора възрастова група 9-12 клас първа в индивидуалното класиране стана Суле Салибрям от ПГИ „Алеко Константинов” – Кърджали, а първонството в екипната работа завоюва екипа на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода” – Мерт Селяхтин и Бурчин Селяхтин.

Отличените клипове бяха представени пред аудиторията в залата на Бизнесинкубатора.

Всички видеоклипове представени в конкурса „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата” ще бъдат качени на страницата на ОСНВ Кърджали и ще бъдат разпространени в страната чрез мрежата от ОСНВ, отбеляза д-р Сезгин Бекир в края на церемонията по награждаването.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ