Подготвя се първото по рода си он-лайн заседание на Общинския съвет Кърджали, насрочено за 30 април

24.04.2020

283 Преглеждания

0 Коментар

Подготвя се първото по рода си он-лайн заседание на Общинския съвет Кърджали, насрочено за 30 април

От понеделник 27 април започват заседанията на Постоянните комисии към Общински съвет Кърджали в подготовка на априлското заседание. Те ще се провеждат онлайн, така както он-лайн ще се проведе и самото заседание на 30 април, съобщи председателят на разпоредителния орган Юсеин Ахмед.

Възможността държавни и местни органи да провеждат заседания от растояние бе дадена по силата на чл. 6а, ал. 1 от Закон за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., уточни Юсеин Ахмед. Той припомни, че именно такова е било предложението и на членовете на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в Република България, както и на НСОРБ.

Председателят на ОбС Кърджали Юсеин Ахмед уточни още, че на 27 април ще заседават 4 от постоянните комисии и това са ПК „Земеделие“, „Младежки дейности и спорт“, „Образование, култура и вероизповедания“ и „Естройство на територията“. Във вторник 28 април ще се проведат заседанията на останалите четири постоянни комисии – по „Икономическа политика“, „Бюджет и фананси“, „Законност и обществен ред“ и „Здравеопазване и социални дейности“.

Предложението относно откриване на процедура за финансово оздравяване на Община Кърджали ще се разглежда и по групи. Предварителният дневен ред на самото заседание засега включва 16 точки. Последната от тях е свързана с питания от страна на общински съветници.

Към момента, по думите на председателя на Общински съвет Кърджали Юсеин Ахмед, в деловодството няма внесени предложения от страна на групата Общински съветници от БСП за антикризисни мерки, които те прокламираха по медиите. До провеждането на заседанието те могат да внесат предложенията, уточни Юсеин Ахмед.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ