По случай 24 май кметът награди изявени педагози, дейци на културата, творци и журналисти

24.05.2018

259 Преглеждания

0 Коментар

По случай 24 май кметът награди изявени педагози, дейци на културата, творци и журналисти

По случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост днес в комплекс „Меаца” кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди изявени учители, директори на учебни заведения, дейци на културата, работещи в сферата на музиката, театъра, изобразителното изкуство и литературата. От тях 11 учители, 3-ма директори на учебни заведения и 7 дейци на културата.

За предучилищен етап на образование бяха отличени Здравка Атанасова-учител в ДГ „Баба Тонка”, Екатерина Гичева-учител в ДГ „Чайка” и Евелина Димитрова-учител в подготвителна група в ОУ „П.К.Яворов”.

За учители от начален етап на образование признание получиха преподавателката в СУ„Йордан Йовков”-старши учител в учебното заведение Еленка Андреева и Тинка Хорсикян-старши учител в начален курс в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Кърджали.

Още двама учители този път в прогимназиален етап на образование получиха награда от кмета на община Кърджали. Това са Снежа Сиракова –прогимназиален учител в СУ „П.Р.Славейков” и Кирилка Пенчева-старши учител в прогимназиален етап в ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Рани лист.

В гимназиален етап на образование бяха отличени преподавателката в СУ „Отец Паисий” Кърджали Звезделина Гечева и старши учителя по Химия и опазване на околната среда в ЕГ „Христо Ботев” Кърджали Здравка Дунгова.

Признание за своята работа получиха и Антония Грозева-старши учител в ЦПЛР-ОДК, ръководител на клуб по фотография „От черно до бяло” и Ферди Сали-старши възпитател в ЦПЛР- Комплекс ученически общежития „Родопи” Кърджали.

Трима директори на учебни заведения в общината също бяха наградени по време на тържеството в комплекс „Меаца” по повод 24 май-Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Това са Нурие Сали-директор на ДГ с. Костино, Даниела Павлова –директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Рани лист и Ангел Спасов-директор на СУ „Владимир Димитров-Майстора”.

За цялостен принос в развитието на журналистиката с плакет с лика на „Св.Св. Кирил и Методий” бе отличен доайенът сред кърджалийските журналисти, писателят-сатирик Тодор Мухтаров, който през тази година навърши 90 години.

За обогатяване културата на национално ниво, чрез изявите си в страната и чужбина с плакет лика на светите братя бе удостоен и председателят на Дружеството на художниците в Кърджали Владимир Чукич.Той е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Германия. Негова „запазена територия” са графичните техники и рисунката, които го правят не само известен и разпознаваем , но и печелят респект.

Наградата за литература и за изключителен принос за обогатяване културата в община Кърджали бе за поета и писател Венцислав Стайков. С плакет бе отличен и Божидар Георгиев за постигнати високи творчески успехи в театралното изкуство, а за музика Христина Чаушева.

Признание и плакет получиха и още трима дейци на културата. Това са Галина Деликирева за доказан принос и повишаване авторитета и обществената значимост на РБ „Н.Й.Вапцаров”, Йърдъз Юсуф-читалищен секретар в с.Стремци- за постигнати високи успехи в развитието на читалищната дейност и Валерия Сариева-за постигнати високи резултати в научната и популяризаторската дейност на музейното дело.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ