Празник за Деня на Земята събра децата на Кърджали

23.04.2018

260 Преглеждания

0 Коментар

Празник за Деня на Земята събра децата на Кърджали

С ден закъснение, но с много усмивки, слънце и празнично настроение, днес децата на Кърджали отбелязаха 22 април -Деня на Земята. Празникът и този бе съпроводен с песните и танците на децата на Кърджали. Първи на сцената се появиха малките танцьори от Клуба по спортни танци към ОДК, които бяха последвани от изпълненията на вокална формация „До, ре, ми”.

И докато на сцената вървеше концертът, на подготвените маси участниците в конкурса за аранжиране на цветя подреждаха своите цветни фантазии от хризантеми. И тази година в аранжирането на цветя се включиха както екипи от средните и основни училища в Кърджали, така и от професионални гимназии.Те аранжираха с много фантазия и усет към красивото своите цветни произведения.

Младите хора бяха изработили и постери, посветени на Международния ден на Земята, които представиха пред публиката. В тях споделяха интересни факти за Земята и най-вече как да опазим нейните природни дадености.

По случай Деня на Земята в Кърджали днес се състоя и традиционната колоездачна обиколка. В надпреварата се впуснаха близо 80 ученици от 5 до 11 клас на кърджалийските училища.

По-късно на площадката пред театъра в центъра на Кърджали младите колоездачи демонстрираха и майсторско управление на велосипед.

За всички учебни заведения, включили се в днешния празник, посветен на Деня на Земята, общината бе подготвила специални поздравителни адреси.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ