Първата си самостоятелна изложба Фикри Емурла посвети на Деня на Кърджали

20.10.2019

257 Преглеждания

0 Коментар

Първата си самостоятелна изложба Фикри Емурла посвети на Деня на Кърджали

В Арт галерия „Кръг” в Кърджали бе открита първата авторска изложба на 74-годишният дебютант Фикри Емурла, който е и брат на покойния художник Джемал Емурлов – Джими. Експозицията е озаглавена „Защото имам две крила” и представя 40 маслени платна, от места на които авторът е живял през годините. Тя бе открита от заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която го поздрави от името на ръководството на община Кърджали. „Радваме се, че избрахте точно Кърджали, за да дебютирате със своята първа самостоятелна изложба. Щастливи сме, че всички тук можем да споделим красотата, която ни поднасяте и ви пожелавам със същия успех да продължавате да творите, защото за твореца няма възраст.“, каза Тихомирова.

Авторът бе представен от директорът на Арт движение КРЪГ Радост Николаева, която първа поздрави Фикри Емурла, за избора му именно в Кърджали да представи своята първа самостоятелна изложба. „Фикри Емурла долетя на своите „две крила” в Кърджали, за първа си самостоятелна изложба и аз благодаря на всички, които дойдоха, за да я споделят с него. Това бих казала е уникално събитие, дебют на 74.“, каза Николаева.

Изключително развълнуван Фикри Емурла благодари на всички и сподели, че посвещава дебютната си изложба на Деня на Кърджали.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ