Пътят Пчеларово – Минзухар – Драганово e на финален етап

11.04.2020

218 Преглеждания

0 Коментар

Пътят Пчеларово – Минзухар – Драганово e на финален етап

Кметът на община Черноочене Айдън Осман инспектира усилено продължаващите строително-монтажни работи по последния етап на натовареният общински път с. Пчеларово – с. Минзухар – с. Драганово.

Третият етап включва строително-монтажни дейности по отсечката от началото на село Горно Червенци до сградата на кметство Минзухар. По трасето вече е положен първият биндер слой от асфалта. Почистени са водостоците и канавките край пътя.

Предстои полагането на втори износващ слой и изграждане на прилежащата пътна инфраструктура – тротоари, бордюри и др.

Пътят беше в лошо състояние и с намалени габарити. Налагаше се вземането на временни решения чрез ежегодни кърпежи, отбеляза Айдън Осман. Той допълни, че транспортната конструкция на пътя е била предвидена за други условия и не отговаря на съвременните изисквания за интензивност на движението и товароносимост.

„Радвам се, че успяхме да намерим средства и изграждаме този важен обект”, заяви Айдън Осман. По думите му целта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и да се осигурят на безопасни условия на движението.

Пътната артерията обслужва население над 1 400 души от селата Пчеларово, Бостанци и съставните села на кметство Минзухар – Бодровци, Ключево, Долно и Горно Червенци.

Първата фаза на проекта включваше обновяване и асфалтиране на отсечката от село Драганово до Горно Червенци и е реализиран към края на 2018 г. през 2019 г е приключена отсечката от село Пчеларово до сградата на кметство Минзухар.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман подчерта, че рехабилитацията на пътищата и пътната инфраструктура е една от стратегическите и дългосрочни цели за развитие, насочени към създаване на условия за живот, които да превърнат общината в предпочитано място за живеене и реализация.

Исмет ИСМАИЛ

Община Черноочене

КОМЕНТАРИ