Рекорден брой ученици от 10 години насам прекрачиха прага на СУ „Отец Паисий”

15.09.2017

635 Преглеждания

0 Коментар

Рекорден брой ученици от 10 години насам прекрачиха прага на СУ „Отец Паисий”

С много настроение и усмивки премина тържеството посветено на първия учебен ден в най-старото учебно заведение в Източните Родопи – СУ „Отец Паисий” в което за 104 път откри своята нова учебна година. През тази година в него ще придобиват ум и знания рекорден брой ученици спрямо минали периоди – 1220 са те, като само първолаците са разпределени в цели 5 паралелки. Тържеството започна с танца на мажоретния състав към училището под звуците на песента „Училище любимо”.
Гости на тържеството бяха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, старши експертът в РУО Елена Дерменджиева, представител на областната администрация. След като започна официалната част на тържеството думата бе дадена на директора Златко Атанасов.
„Историята на СУ „Отец Паисий” е неразделна част от историята на Кърджали и на България. Пътя на първите учители чрез просвета за България е нашия път, техните завети са нашия дълг. Успехът ни се измерва с поколенията получили своето образование в нашето училище”, каза в словото си Златко Атанасов.
Приветствие към учениците, учителите и техните родители поднесе и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
В него той се обърна към първокласниците като им каза, че за тях започва едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще прилича на приказка, не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. И ги посъветва да се доверят на техните учители.
Инж. Хасан Азис посъветва учениците да бъдат любознателни и смели в преследване на мечтите си, а родителите – да бъдат до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора, поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието е ценност.
Градоначалникът не пропусна в приветствието си и учителите: „Носите на плещите си най-големия и отговорен товар – не само да изучите децата ни, но и да ги подкрепяте в трудностите, които ги чакат по пътя на знанието. Да ги убедите, че знанието и науката са мъдрост, която винаги дава своите плодове.
На всички Вас честит първи учебен дени на добър час!”
Представители на ръководството на община Кърджали бяха гости на няколко училищни тържества тази сутрин. Заместник кметът Веселина Тихомирова беше в СУ „Йордан Йовков”, Катя Митовска в ЕГ „Христо Ботев”, а Тунджай Шюкрю в СУ „П.Р.Славейков”.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ