РИБОЛОВНИЯТ ФЕСТ НА ДЯВОЛСКИЯ МОСТ СЪБРА РИБАРИ ОТ 3 ДО 70-ГОДИШНИ

07.07.2018

319 Преглеждания

0 Коментар

РИБОЛОВНИЯТ ФЕСТ НА ДЯВОЛСКИЯ МОСТ СЪБРА РИБАРИ ОТ 3 ДО 70-ГОДИШНИ

За втори път риболовният фест на Дяволския мост събра много любители на риболова от различни краища на областта и страната. В спортната надпревара се включиха риболовци от Ардино, Кърджали, Момчилград, Смолян и Пещера.
Стартът бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад. „Днес е един истински празник за Ардино“, заяви в своето приветствие Ресми Мурад. Той пожела на всички участници наслука и късмет. Участниците, разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже метнаха своите въдици в 9.30 часа. Правилата в състезанието се изпълниха стриктно, както от организаторите, така и от участниците. Точно в 12 часа, главният съдия на състезанието Стефан Димов, обяви край на битката и започна да претегля рибата, хваната от всеки участник.
Победител при мъжете стана Гюнай Карабекиров от Ардино. Уловът му бе 7, 4 кг. риба.
Той спечели и наградата за най-голяма риба, както и специалната награда на състезанието „албинос“. Гюнай спечели две безплатни нощувки в хижата на едноименното туристическо дружество „Бели брези“.
„Страхотен риболовен фест, чудесна природа и перфектна организация“, заяви след състезанието победителят Гюнай Карабекиров. Той посочи, че тайната на успеха му е добрата стратегия, шансът и мястото на улова.
На второ място се класира Любомир Димитров, също от Ардино. На трето място е момчилградчанинът Айхан Хайрула.
При жените победител е Шенай Еминова , следвана от Шенай Рюстем и Екатерина Карабова, и трите от Ардино.
При децата на първо място се нареди Юмит Али. На втора позиция е Ефе Сезгин, а на трета Даниел Палазов, и тримата от Ардино.
Наградата за най-малка уловена риба отиде при Андрей Георгиев от Ардино
„Каръка“ на състезанието спечели Сали Сали, също от Ардино
Най-малкият участник в състезанието бе 3-годишният Доуш Айхан от Момчилград, който бе дошъл заедно с родителите си, а най-възрастният бе – 70-годишният Мустафа Халидов (Муси) от Ардино.
Грамотите и предметните награди на класиралите се на първите три места връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези” в Ардино Шахин Байрямов.
За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижиха самодейците от местното читалище „Родопска искра”. А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.
Организатор на риболовния фест бе Община Ардино със съдействието на местните спортни клубове, общинския музей, туристическо дружество „Бели брези“, народно читалище „Родопска искра 1921“, Центърът за подкрепа за личностното развитие, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ