СЛЕД УЛИЦА “ГЮМЮРДЖИНСКА” НОВИ БОРДЮРИ, ТРОТОАРИ, ОСВЕТЛЕНИЕ И ЗА “МАКАЗА” В МОМЧИЛГРАД

26.10.2022

403 Преглеждания

0 Коментар

СЛЕД УЛИЦА “ГЮМЮРДЖИНСКА” НОВИ БОРДЮРИ, ТРОТОАРИ, ОСВЕТЛЕНИЕ И ЗА “МАКАЗА” В МОМЧИЛГРАД

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим подписа в МРРБ договор за обновяването на една от основните улици в града – “Маказа”. Проектът “Реконструкция на улични настилки в гр. Момчилград” включва подмяна на 4 000 метра бордюри, поставянето на 13 000 кв. метра тротоарни плочи и подмяна на улично осветление по цялата улица “Маказа” и частта от ул. “Гюмюрджинска” от кръговото/след сладкарница “Орфей”/ до БКС. Стойността на ремонта е 1,7 милиона лева, като половината сума ще бъде преведена до 10 работни дни, а останалата – през декември.
Момчилградската улица “Маказа” беше сред обектите, предложени за финансиране от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани бяха тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни.
“Обновяването на ул. “Маказа” е част от ангажиментите, които с екипа ми поехме пред момчилградчани. Улицата е изключително важна, защото поема голяма част трафика, преминаващ през Момчилград. Подмяната на тротоарните настилки и на уличното осветление ще направи тази част от града не само по-приятна, но и по-безопасна за пешеходците”, заяви кметът на общината Илкнур Кязим. Тя допълни, че с реализирането на този проект се разрешава проблема с двете основни улици в Момчилград. През миналата година беше извършен мащабен ремонт и на най-дългата улица в града – “Гюмюрджинска”, която се простира на 2,9 километра. При реализирането и на този проект бяха подменени бордюрите и тротоарните плочи, а също бяха монтирани 78 стълба, които осигуряват двустранно осветление – за автомобили и за пешеходци.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ