След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати

28.04.2018

326 Преглеждания

0 Коментар

След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати

След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати. Лентата на модерния европейски спортен обект преряза лично кмета на общината инж. Хасан Азис, заедно с народния представител Адлен Шефкет, заместник-кметовете инж. Катя Митовска, Мюмюн Али и Веселина Тихомирова, общински съветници и спортни деятели.

Стотици деца и младежи, представители на спортни клубове, изпълнителите на обекта, съдии по водна топка и граждани присъстваха на тържеството, което се превърна в празник на спорта в Кърджали. Огромна торта под формата на басейн с размери 155см на 84 см бе една от изненадите на общината, подготвена за официалното откриване на закрития общински басейн. От вкусотията похапнаха всички, присъстващи на тържеството, но най-доволни бяха децата.

След извършен цялостен ремонт на сградата спортният обект се превърна в модерно европейско съоръжение. Стойността на договора с Министерство на младежта и спорта е 1 543 801 лв. с ДДС, по договор с Община Кърджали – 451 539,18 лв. с ДДС и по допълнително споразумение – 164 318,74 лв. с ДДС. Изпълнител на строително – монтажните работи е „Устра Холдинг” АД. Строителният надзор на обекта е осъществен от „ЛР Консултанти” ДЗЗД.

В двуетажната зала на общинския закрит плувен басейн, освен басейни за възрастни и детски, има джакузи, парна баня, многофункционална зала за различни видове спорт. Те осигуряват и спа-възможности за посетителите.

Кметът благодари на кърджалийци, на треньорите, на отборите, на всички спортни деятели за търпението, за да може днешното спортно събитие да се случи, макар и след 25 години очакване.

„Сигурен съм, че това поредно спортно бижу на Кърджали ще допринесе за следващите големи спортни успехи на нашия град, за израстването на бъдещите републикански, европейски, а защо не и световни шампиони. Всичко в басейна отговаря на най-съвременните изисквания и европейски стандарти. С този обект, България вече трябва да говори по друг начин с Кърджали по отношение на водните спортове”, каза още пред гостите на тържеството по повод откриването на закрития плувен басейн кметът инж. Хасан Азис.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ