Спортно състезание за учители и директори и турнир по тенис на корт в събота

15.05.2018

258 Преглеждания

0 Коментар

Спортно състезание за учители и директори и турнир по тенис на корт в събота

За първи път тази година по инициатива на Сдружение „Регионален клуб спорт и здраве” Община Кърджали организира спортно състезание за учители и директори посветено на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Участниците  в него ще мерят  сили в четири спортни дисциплини  – „Стрелба с пушка”, „Стрелба с лък”, „Дартс” и „Теглене на въже”, като  надпреварата ще бъде в две групи  за  мъже и жени.

Спортното състезание ще се проведе на 19 май от 10.00 часа в Национален учебен център по военно обучение и спасителни дейности с. Широко поле. Покана за участие в него вече е отправена до всички учебни заведения и детски градини на територията на Община Кърджали. В момента тече срока за подаване на заявки, но очакванията са да се включат над 80 души, каза младши експертът в Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинска администрация Кърджали Первин Риза. Тя допълни, че мероприятието е със състезателен характер и се предвижда присъждане на първо, второ и трето място индивидуални и колективни награди за двете групи по отделните дисциплини.

Спортното състезание се Организира от Община Кърджали и Сдружение „Регионален клуб спорт и здраве” и е част от Спортния календар на Община Кърджали за 2018 г. и цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт сред учители и директори и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст.

НА 19 май /събота/ Община Кърджали организира още едно спортно събитие, този път съвместно с Тенис клуб „Орфей” Кърджали. От 10.00 часа на тенис кортовете в Спортен комплекс „Арпезос” ще бъде даден старт на организирания Турнир по тенис на корт. В турнира се очаква да се включат тенис клубовете от Свиленград и гр. Комотини, Р Гърция, към които вече е отправена покана за участие.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ