Стартира обновяването на училища в Кърджали за 14 милиона лева, първо бе СУ „Отец Паисий”

18.07.2018

333 Преглеждания

0 Коментар

Стартира обновяването на училища в Кърджали за 14 милиона лева, първо бе СУ „Отец Паисий”

Днес бе даден старт на поредицата от първи копки за обновяването на сградите на 5 учебни заведения в Кърджали по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”. Това се случи в СУ „Отец Паисий”, а в церемонията участваха кметът инж. Хасан Азис, неговият заместник инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, зам.-председателят на Общински съвет Кърджали Кадир Мустафов, представител на РУО, ръководството на училището в лицето на директора Златко Атанасов, учители, родители, ученици.

По време на церемонията лично кметът инж. Хасан Азис залепи първата санираща плоскост на фасадата на училището. Преди това ръководителят на проекта инж. Катя Митовска поздрави домакините, благодари на проектантския екип, екипа от отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” към общинската администрация, инвеститорския контрол и пожела успех на строителите.

Своята благодарност за това, че училището е включено в този проект на стойност от близо 14 милиона лева изказа и директорът му Златко Атанасов. „По проект предстоят много неща – обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно игрище, цялостна подмяна на обзавеждането. Това е нещо, което винаги сме искали, но не сме могли да реализираме. Това е най-голямата инвестиция в нашето училище откакто то е създадено. Това е инвестиция за бъдещите поколения”.

В края на приветствията думата взе кметът инж. Хасан Азис, който за пореден път подчерта, че образованието е приоритет на приоритетите в политиката на общинското ръководство през последните години. „Правим най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните 50 години. От 21 милиона лева в инвестиционната програма на общината, 14 милиона лева са в образованието. Това прави повече от 70 процента”, подчерта кметът. Той подчерта, че общината е кандидатствала с проекти за 52 милиона лева пред ОП „Региони в растеж”, но са били одобрени само 21 милиона. Тези средства можеха да отидат и в различни от образованието сектори, но ги насочихме именно към образованието, защото то, както вече съм казвал, е приоритет на приоритетите пред общинското ръководство”, каза инж. Хасан Азис.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ