Състезание „Да опазим природата“ за учениците от Основните училища в селата Конево и Чифлик

20.04.2018

299 Преглеждания

0 Коментар

Състезание „Да опазим природата“ за учениците от Основните училища в селата Конево и Чифлик

За учениците от Основните училища в селата Конево и Чифлик Денят на Земята бе дългоочакван празник. Предварително младите еколози проучиха редки и защитени птици и растения в Източните Родопи и изготвиха презентации за тях. Специално се свързаха с Дружеството за защита на птиците и отдел „Екология“ на Регионалния исторически музей в Кърджали, откъдето получиха ценна информация за защитени обекти.

На 19 април отборите на Конево и Чифлик проведоха състезание под надслов „Да опазим природата“, гости на учениците бяха Христо Христов от Българското дружество за защита на птиците – Хасково и Десислава Костадинова, ръководител на европейския екологичен проект Rewilding Europe.

Участниците представиха презентация за защитената ЗЕЛЕНОГЛАВА ПАТИЦА , станала жертва на бракониер. Припомниха също опасностите, грозящи защитеното растение Родопска горска майка по крайбрежието на Перперешка река от изхвърлените отпадъци на близкия консервен цех.

Журито оцени високо природо-изследователската дейност на учениците и награди младите еколози с рекламни материали и стикери за защита на природата.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ