С Ден на отворените врати откриха новата учебна година в ОДК

28.09.2019

316 Преглеждания

0 Коментар

С Ден на отворените врати откриха новата учебна година в ОДК

С Ден на отворените врати днес официално бе открита новата учебна 2019/2020 година в Общинския детски комплекс. Десетки деца с техните родители дойдоха в комплекса, за да се запишат в разнообразните клубове, школи и се запознаят с техните ръководители.

„И през тази учебна година Училището за свободно време, както още наричат ОДК, предлага занимания в 20 разнообразни педагогически форми в три области: „Наука и технологии”, „Изкуства” и „Спорт”. В заниманията по интереси могат да се запишат деца и ученици от 6 до 19 г., които са активни, имат разностранни интереси и искат да развиват своите таланти”, каза при откриването на учебната година директорът на детската институция Златка Пеньова. Тя подчерта, че , школите и съставите са съобразени с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците се ръководят от доказали се педагози.

„Над 500 деца посещават целогодишно ОДК и неговите клубни форми. Целите на обучението в детския комплекс са чрез неформално образование да се достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и се развиват творческите способности на децата и учениците”, подчерта Златка Пеньова. Тя допълни, че партньори на ОДК са всички институции – община Кърджали, областна администрация, училища и различни културни институции.

В област „Наука и технологии” функционират клубовете „Компютърен свят”, „Школа по математика, Клуб на любознателните, „В света на животните”, „Природата и ние”, „Здраве, дом, общуване”, Школа пo етнография u краезнание, Детски и младежки парламент.

Изкушените от изкуството също имат голям избор, където могат да срещнат и удовлетворят своите интереси. Те могат да избират между Радиоклуб „Детски свят”, Клуб „Театър, творчество, изява”, Школа по изобразително изкуство, „Медийно студио, пресцентър”, Литературен клуб, Клуб по фотография „От черно до бяло”, „Театрално студио”, Детска група „До,ре, ми”, Школа за модерни и спортни танци, Школа по народно пеене, Школа „Сръчни ръце”.

В област „Спорт” функционира и Школа пo източни бойни изкуства.

Директорът на ОДК Златка Пеньова не пропусна да представи и своите колеги: „Всички тези клубове и школи се ръководят от доказали се педагози професионалисти, а това са Нели Карабашева, Нели Арнаудова, Мариана Бикриева, Антония Грозева, Милослава Славова, Нина Тодорова, Тинка Кривошапкова, Гинка Матева, Севинч Еминова”.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ