С ПЪСТЪР ДЕТСКИ ПРАЗНИК БЕШЕ ОТКРИТО “ПЛУВНО ЛЯТО 2019” В МОМЧИЛГРАД

08.07.2019

367 Преглеждания

0 Коментар

С ПЪСТЪР ДЕТСКИ ПРАЗНИК БЕШЕ ОТКРИТО “ПЛУВНО ЛЯТО 2019” В МОМЧИЛГРАД

В пъстър детски празник се превърна откриването на “Плувно лято 2019” в Момчилград. Десетки деца и родители се събраха на басейн “Дамбалъ”, за да участват в откриването на плувния курс, който се организира за шеста година от община Момчилград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Провеждането на курсове по плуване за деца се превърна в традиция. Знам, че децата на Момчилград чакат с нетърпение момента, в който ще започнат заниманията по плуване. Освен приятните часове, прекарани в басейна, вие ще придобиете и умения да плувате. Но и не само това. Вие ще научите и нещо много важното – ще получите полезни съвети по безопасно поведение във водата. Това са неща, които са от полза на човек през целия му живот”, заяви секретарят на общината Бахатдин Ахмедов, който даде старт на “Плувно лято 2019”. То ще продължи един месец и за участие в него са се записали 110 деца от цялата община на възраст от 6 до 11 години. Заниманията ще се провеждат от квалифицирания инструктор по плуване Янко Станков и ще продължат цял месец. Община Момчилград е осигурила медицинско лице, което ще присъства на всяка една тренировка.
За доброто настроение на участващите в тържеството се погрижиха аниматори, облечени в костюми на герои от анимационни филми. Откриването премина в много смях, танци и рисунки върху лицата на малките момчилградчани. Община Момчилград беше осигурила почерпка с лакомства и натурални сокове. При официалното откриване на “Плувно люто 2019” беше разрязана традиционната торта, която беше във формата на плувен басейн.
“Един от приоритетите на екипа ни в община Момчилград е развитието на масовия спорт. И това не е случайно, защото името на Момчилград е записано не само в българската, но и в световната история на спорта. Убеден съм, че вие, най-младите момчилградчани, имате потенциала на бъдещи шампиони”, коментира кметът на общината Сунай Хасан.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ