ТУРЦИЯ ЩЕ УЧАСТВА С КУЛИНАРЕН ЩАНД В МЕЖДУНАРОДНАТА СРЕЩА НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ

17.06.2021

183 Преглеждания

0 Коментар

ТУРЦИЯ ЩЕ УЧАСТВА С КУЛИНАРЕН ЩАНД В МЕЖДУНАРОДНАТА СРЕЩА НА МОМЧИЛГРАДЧАНИ

Турското посолство ще се включи в 12-ата Международна среща на момчилградчани под надслов “Момчилград винаги в сърцето ми”, която ще се проведе от 5 до 9 юли. За това се договориха кметът на общината Илкнур Кязим и новият генерален консул на РепубликаТурция в Пловдив Корхан Кюнгерю при първата му официална визита в Момчилград. Дипломатическата мисия ще осигури кулинарен щанд, на който ще бъде представена турската кухня. Предвидено е това да се случи на  8 юли в градския парк на Момчилград. Майстор-готвачи ще приготвят характерни за Турция специалитети, които ще могат да бъдат опитвани от участниците в срещата.

По време на визитата на дипломата Илкнур Кязим му представи инвестициите, направени в Момчилград, както и с проектите,  реализирани от общината. Кметът запозна Корхан Кюнгерю с намерението един от етажите на МБАЛ “Д-р Сергей Ростовцев” да бъде превърнат в хоспис. Гостът приветства идеята и намекна, че Момчилград може да разчита на помощта му при реализирането й.

“Първата ни работна среща с генералния консул беше изключително полезна. Убедена съм, че с нея поставихме началото на едно ползотворно сътрудничество, което ще окаже положително влияние върху всички сфери на обществения живот в община Момчилград”, заяви Илкнур Кязим.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ