Тържествена сесия на Общинския съвет по случай Деня на Кърджали -21 октомври

21.10.2017

473 Преглеждания

0 Коментар

Тържествена сесия на Общинския съвет по случай Деня на Кърджали -21 октомври

С химна на България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Ден на Кърджали и 105 години от освобождението на града. Първи към присъстващите в залата към всички кърджалийци, чрез прякото предаване на тържествената сесия по кабелната мрежа на радио Кърджали, се обърна председателят на Общински съвет Раиф Мустафа.
В словото си той припомни важността на историческата дата 21 октомври и изрази увереност, че всички искрено желаят Кърджали да има икономически просперитет и социален напредък, да бъде спокоен и мирен град, което можем да бъде постигнато с общите усилия на всички.
На тържествената сесия присъстваха и много официални гости. Сред тях бяха зам.- председателят на Народното събрание Цвета Караянчава, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и останалите народни представители от района Адлен Шефкет, Ерол Мехмед и Александър Симов, областният управител Никола Чанев, делегации от градовете Мароня и Ясмос, Гърция, Чорлу, Турция, Междидие, Румъния и Окско -донското казачество от град Тула, Русия, омбудсманът Расим Муса , кметове на общини и председатели на общински съвети, бивши кметове на Кърджали, кметове на населени места, шефове на държавни институции, представители на бизнеса, културни и просветни деятели, граждани.
Всички те отправиха своите пожелания към жителите на общината по случай 21 октомври и пожелаха здраве, благоденствие, напредък и просперитет.
Бяха получени и много поздравителни адреси, сред тях от президента Румен Радев, от министър-председателя Бойко Борисов, НСОРБ и много общини в страната.
Кметът инж. Хасан Азис честити празника на своите съграждани и направи преглед на постигнатото през последната година в общината. Градоначалникът връчи почетен знак на община Кърджали – златен на родения в Кърджали д-р Станимир Сираков от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в столицата за изключителния му принос и иновации в областта на съвременната интервенционална неврорентгенология .

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ