Усилено ремонтират пътищата в Чернооченско

17.08.2018

340 Преглеждания

0 Коментар

Усилено ремонтират пътищата в Чернооченско

На територията на община Черноочене усилено продължава плановото извършване на цялостно благоустрояване и частични ремонтни дейности по уличната мрежа на населените места, съобщи кметът на общината Айдън Осман. Нова асфалтова настилка се полагат в улиците на селата Водач и Лясково. Напълно се асфалтира пътят между общинският център Черноочене и село Ябълчени. Прави се подсилване или ремонтиране на трошено-каменна пътна основа; изкърпване или цялостно преасфалтиране на отделни участъци, почистване на водостоци и отводнителни канавки, изсичане на храсти, възстановяване на съществуващи дъждоприемни шахти, изграждане на дренажи за отвеждане на подпочвени води и др. Ремонтират се невралгичните отсечки и в други населени места.

През летния сезон дейностите ще продължат с полагане на асфалт, където е необходимо, по засегнатите места на общинската мрежа и улиците на всички села. След обхождане от специалисти, срещи с кметовете на населените места и заявени нужди от местното население са набелязани приоритетните обекти и поразените транспортни артерии след есенно-зимния сезон.

Айдън Осман заяви, че с реализирането на тези мероприятия се изпълнява приетият капиталов списък за 2018 г.

„Основната ни цел е подобряване привлекателността на средата в населените места и превръщането им в приятно място за живеене на жителите“, заяви кметът на община Черноочене. Той допълни, че с личната ангажираност и съдействие на председателя на Движението за права и свободи г-н Мустафа Карадайъ, от държавния бюджет на са отпуснати допълнително средства на Община Черноочене, за два важни обекта. Предстои стартиране на цялостен ремонт и асфалтиране на общинският път село Пчеларово – с. Минзухар – с. Драганово. Ще се изгради и канализация за отпадни води на село Пряпорец.

Процедурите по възлагане вече са приключили и до дни ще започнат строително-монтажните дейности, уточни Айдън Осман.

Исмет ИСМАИЛ

Община Черноочен

КОМЕНТАРИ