Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър”

08.10.2019

253 Преглеждания

0 Коментар

Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър”

Усилено се работи по ремонта на площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара в Кърджали. „Вече е положен първият слой от асфалта и тротоарите по посока улица „Иван Вазов“. Вторият етап ще започне след като приключат строително монтажните работи по ул. „Добруджа“ и поставено енергоспестяващото осветление по нея“. Това съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта. Тя уточни, че поставянето на втория асфалтов слой по ул. „Иван Вазов“, ще стане след изпълнението на проект на ВиК, финансиран от ОП „Околна среда“. Това се прави с цел избягване на двойното финансиране на обекта по различни оперативни програми. Така ще бъде избегнато и разбиването на настилката и повторното й полагането при подмяната на подземната инфраструктура от водното дружество.

Ще припомним, че реконструкцията на площад „Хаджи Димитър”, на пазара в Кърджали, се извършва като част от проекта „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”. При приключаването на дейностите по него той ще бъде обновен изцяло. Ще се оформи кръгово кръстовище, ще се подмени пътната настилка, ще се изгради ново улично осветление и отводняване, ще има нова вертикална планировка. Първата символична копка на обекта бе направена в края на месец май т.г.

За другите обекти, които са самостоятелно обособени позиции в проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”, има изготвени проекти за енергоспестяващо осветление, а в момента върви съгласуването на преписките по пътната част за тях, уточни инж. Митовска. Предстои издаване на разрешение за строеж, за да може цялостно да се открие строително монтажна площадка за тях, допълни тя.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ