Финален турнир на Балканската лига по тенис, на тенис кортовете на комплекс Арпезос

04.10.2019

289 Преглеждания

0 Коментар

Финален турнир на Балканската лига по тенис, на тенис кортовете на комплекс Арпезос

На 5 и 6 октомври на кортовете на комплекс Арпезос ще се проведе финалния турнир на Балканската лига по тенис, като двубоите ще стартират в 10 часа. Спортната проява е част от Програмата за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври – Ден на Кърджали 2019 г.

Освен домакините от Тенис клуб „Орфей” в Кърджали, в турнира ще участват клубове от Турция и Гърция.

Нашите състезатели във възрастова група 12-14 години се представят традиционно силно на турнирите на Балканската лига. Връщайки лентата назад ще кажем, че през юли в град Серес, където участваха клубове от Гърция, България, Северна Македония и Албания, състе състезателката на Тенис клуб „Орфей“-Кърджали Стела Петрова спечели турнира до 12 годишна възраст. До 14 години отлично се представи тогава и Мартина – Йоана Чобанова, стигайки до четвъртфинал. При юношите до 14 години с много добра игра Стефан Вътев и Стефан Кадънков стигнаха до осминафиналите.

През септември на турнира, провел се в Люлебургаз, младите надежди на Тенис клуб Орфей” завоюваха два златни и два сребърни медала.

Очакванията на треньора Христо Чобанов са и в турнира от Балканската лига, който стартира утре в Кърджали, младите ни тенесисти също да се представят отлично.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ