Църквата в Пчеларово е готова за празника Цветница

11.04.2020

223 Преглеждания

0 Коментар

Църквата в Пчеларово е готова за празника Цветница

В навечерието на Цветница, под личното ръководство на кмета Айдън Осман, екип на община Черноочене направи дезинфекция на местната църква „Света Петка“, обществените и култови места в Пчеларово. Утре се очаква там да дойдат вярващи от селото. В храма ще бъде създадена организация, за да няма струпване на миряни, увери отец Ангел Стаматов, който е свещеник в църквата „Света Петка“.

Кметът на общината Айдън Осман подари на отец Ангел дезинфектанти, лични предпазни средства и над 100 маски за миряните.

Айдън Осман поздрави християните с настъпващия празник Цветница. Той също се присъедини към призива на Националния оперативен щаб и Светия синод и апелира християните в общината по-добре да празнуват в домовете си.

От Общината умоляват гражданите, които все пак ще посетят църквата „Света Петка, да носят маски, които от утре са задължителни със заповед на здравния министър.

Айдън Осман припомни, че от началото на извънредното положение с фетва на Главно мюфтийство са ограничени и всеобщите петъчните молитви „Джума“ на мюсюлманите.

Кметът на Черноочене благодари на всички жители от общината , за това, че се придържат към указанията за преодоляване разпространението на коронавируса и призова към търпение.

Исмет ИСМАИЛ

Община Черноочене

КОМЕНТАРИ