1 128 УЧЕНИЦИ ПРЕКРАЧИХА УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ В ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД /ВИДЕО/

15.09.2022

316 Преглеждания

0 Коментар

1 128 УЧЕНИЦИ ПРЕКРАЧИХА УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ В ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД /ВИДЕО/

1 128 ученика, от които 80 първокласника, прекрачиха училищния праг в община Момчилград в първия учебен ден. Във всички 8 училища – 6 общински, 1 държавно и 1 частно, се проведоха тържества по случай 15 септември. Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим откри новата учебна година в ОУ “Петър Берон”.
“Искрено вярвам, че образователното стъпало ще Ви отведе до много знания, успехи и реализирани мечти! Вярвайте на своите учители и се доверете на безценните им съвети по пътя на чудния свят на знанието. Не се отказвайте от мечтите си, а дерзайте и сбъдвайте, защото те са Вашите криле”, заяви в поздравителното си слово към учениците Илкнур Кязим. В богатата програма, подготвена от учениците за училищното тържество, бяха включени и първокласници, които изпълниха песни и стихотворения.
Веднага след края на церемонията по откриването на първия учебен ден кметът Илкнур Кязим и директора на школото Андрей Иванов пожелаха на учениците “На добър час” и изляха менче с вода.
По-късно Илкнур Кязим посети класните стаи на учениците, които прекрачват училищния праг за първи път и им пожела успехи. Всички 80 първокласници в община Момчилград получиха като подарък за 15 септември комплект с учебни помагала.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ