10-ГОДИШНИНА ОТБЕЛЯЗА ДНЕВНИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В МОМЧИЛГРАД

28.06.2018

406 Преглеждания

0 Коментар

10-ГОДИШНИНА ОТБЕЛЯЗА ДНЕВНИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В МОМЧИЛГРАД

С пъстро тържество беше отбелязана 10-годишнината от създаването на Дневния център за деца с увреждания “Дъга” в Момчилград. Социалната институция се посещава ежедневно от 24 деца на възраст между 3 и 18 години. Да споделят празника в центъра дойдоха председателят на общински съвет в Момчилград Юмер Юсеин, секретарят на община Момчилград Бахатдин Ахмедов, заместник кметовете Севдалин Огнянов и Мехмед Мехмед, представители на неправителствени организации и други.

Директорът на ДЦДУ “Дъга” Ваня Петрова припомни на присъстващите как е възникнал центъра и подчерта ролята му за адаптацията и социализацията на децата с увреждания. Ваня Петрова отправи специални благодарности на община Момчилград, фондация “Плюшено мече”, доброволците от Младежкия Български червен кръст, клуба по тенис на маса “Родопи” и “Технополис”, които през годините винаги са подкрепяли социалната институция.

“Дневният център за деца с увреждания е сред социалните функции, които предоставя община Момчилград на жителите си”, заяви секретарят на общината Бахатдин Ахмедов.

След официалната част децата, посещаващи Дневния център изпълниха пред гостите много танци, стихотворения и сценки.

В края на тържеството Ваня Петрова връчи благодарствени грамоти на партньорите на центъра.

Рожденият ден на ДЦДУ “Дъга” завърши с разрязването на специална торта за празника.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ