10 улици и един площад ще бъдат изцяло обновени по проект на ОП „Региони в Растеж”, ще бъде построен и мост

08.08.2018

330 Преглеждания

0 Коментар

10 улици и един площад ще бъдат изцяло обновени по проект на ОП „Региони в Растеж”, ще бъде построен и мост

10 улици и един площад в Кърджали ще бъдат изцяло обновени в рамките на проект по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 година. Това стана ясно днес на встъпителна пресконференция, дадена от ръководителят на проекта „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”и заместник-кмет на общината инж. Катя Митовска.

Освен обновяването на улиците, обособени в 4 самостоятелни обекта на интервенция, ще бъде построен и мост, който ще свързва първа и втора част на изградения парк „Арпезос – Север”.

Проектът е на стойност 5 052 148, 73 лева, а времето на неговото изпълнение е от 18 април 2018 година до 18 октомври 2020 година.

Инж. Митовска формулира основната цел на проекта, а тя е: Чрез подобряване на техническата инфраструктура да се създадат условия за насърчаване на социално-икономическото развитие на град Кърджали като устойчив и интегриран град.

В рамките на проекта ще бъде извършена рехабилитация на инфраструктура и тротоари, и въвеждане на енергоспестяващо осветление на улиците „Екзарх Йосиф”, „Отец Паисий”, „Републиканска”, „Ген. Чернозубов”, „Самуил”, „Райко Жинзифов” и „Христо Данов” в кв. „Възрожденци”, „Иван Вазов”, Климент Охридски”, „Добруджа” и площад „Хаджи Димитър”на пазара.

Освен това ще бъде изграден мост, който ще свърже различните нива на първа и втора част на парк „Арпезос Север”.

„При избора на улиците е търсен синергичен и допълващ ефект на инвестициите в образователната и социална инфраструктура, които са включени в инвестиционната програма за изпълнение на ИП ГВР на Кърджали по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година, подчерта инж. Катя Митовска.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ