1130 НУЖДАЕЩИ СЕ ЛИЦА ОТ ОБЩИНА АРДИНО ПОЛУЧИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ ОПХ

15.04.2020

194 Преглеждания

0 Коментар

1130 НУЖДАЕЩИ СЕ ЛИЦА ОТ ОБЩИНА АРДИНО ПОЛУЧИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ ОПХ

1130 души в затруднена социална ситуация на територията на община Ардино, получиха индивидуални пакети с хранителни продукти от първа необходимост при спазване на строги епидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавирус. По препоръка на Агенцията за социално подпомагане (АСП), помощта обхвана лицата, получавали топъл обяд по договори с община Ардино, изтекли в края на месец февруари. Допълнителен списък е изготвен от Агенцията за социално подпомагане за възрастни хора над 65 г., които живеят сами, хора на социални помощи, лица поставени под задължителна карантина и граждани с увреждания.
Индивидуалните хранителни пакети, предоставени от Български червен кръст (БЧК), съдържат 15 вида трайни хранителни продукти от първа необходимост – брашно, спагети, ориз, грах, консерви, леща, олио и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни (ОПХ), финансирана от Фонда за европейски подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Доставката до домовете на всеки един от правоимащите лица се извърши със съдействието на Община Ардино, Общинската организация на БЧК, както и кметовете и кметските наместници по населени места. По време на раздаването на хранителните продуки, на потребителите бяха предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

Община Ардино

КОМЕНТАРИ