18 художници представят свои творби за празника на Кърджали

19.10.2017

516 Преглеждания

0 Коментар

18 художници представят свои творби за празника на Кърджали

18 кърджалийски художници представят свои творби в обща изложба в Керимовата къща. Експозицията включва 43 живописни платна, в акрилна и маслена техника, акварел, рисунки с туш, графики, картини със сух пастел. Сред авторите, които традиционно участват са Владимир Чукич, Хари Пенка Атанасови, Камбер Камбер, Емил Пенчев, Мая и Божидар Мечеви, Христо Габеров, Павлина Чукич, Георги Шишков, Ваня Петкова. Специално за изложбата и този път от Канада пристигна Николай Тюркеджиев.
„Надяваме се с тази изложба да направим празника на Кърджали 21 октомври по-светъл и по-колоритен”, сподели снощи на откриването известната художничка и уредник на галерия „ Дар” Пенка Атанасова. Тя подчерта, че и тази година има нови млади автори като Фахрие Камбер, Красимира Кузева и Диана Карагяурова, защото Дружеството на художниците иска да насърчи и тяхното творчество. „Това е една традиционна наша проява и традиционно добро сътрудничество между община Кърджали и Дружеството. Има нещо символично в тези отношения, тъй като всяка една творба, откупена от община Кърджали, е подарявана на официални гости от страната и чужбина. Не подарявам картини, които не са на наши творци от Кърджали”, каза кметът инж. Хасан Азис и с интерес разгледа експозицията. Кърджалийските творците бяха поздравени от областния управител Никола Чанев, който адмирира общината, че изложбата е част от културния календар за Деня на Кърджали.
Изложбата,която е част от общинската програма по случай 21 октомври, може за бъде разгледана до края на месец октомври в Керимовата къща.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ