46 деца в неравностойно положение в Кърджали получиха дарение от дрехи, общината им осигурява и море

18.05.2018

277 Преглеждания

0 Коментар

46 деца в неравностойно положение в Кърджали получиха дарение от дрехи, общината им осигурява и море

В присъствието на зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова , общественикът Байрам Юсеин направи дарение от пълен комплект нови дрехи на децата в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост в кв.”Байкал”. Осемте му обитатели  получиха ризи, блузи, панталони, колани.

С новите дрехи децата ще отидат на море, осигурено от община Кърджали. Комплектите с дрехи им бяха връчени от Веселина Тихомирова. Тя им обеща, че това лято те ще могат да почиват на Равда. И тъй като досега са получавали дарения предимно от спортни облекла, които са по удобни за пребиваването им в жилището, сега ще имат възможност да са модерно облечени с нови дрехи за летуването.

Децата получиха и 8 плюшени играчки. Всеки си избра по една, като обеща да се грижи за нея. Първото кръстено мишле, бе наречено Миро.

Ерсин покани Байрам Юсеин в стаята си. На стената бяха закачени два големи фотоса на самолети. Ерсин не може да говори, но показал с ръце на кмета инж.Хасан Азис, че иска да стане пилот. Градоначалникът веднага поръчал два фотоса в рамки за стаята на момчето.

Байрам Юсеин сподели, че прави това дарение за хаир по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Дарения от дрехи получиха и още 38 деца от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на Пазара, и в кварталите „Веселчане” и „Гледка”. Дарените бяха много щастливи и посрещаха дарителите с прегръдки и усмивки.

Община Кърджали

КОМЕНТАРИ