90 ГОДИНИ ОТБЕЛЯЗА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК В МОМЧИЛГРАД

08.05.2018

295 Преглеждания

0 Коментар

90 ГОДИНИ ОТБЕЛЯЗА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК В МОМЧИЛГРАД

90-годишнина отбеляза момчилградската общинска организация на Българския червен кръст. Това беше поводът членове и доброволци на БЧК от Кърджалийска област да отпразнуват в Момчилград Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

По повод юбилея организацията на БЧК в Момчилград беше отличена със златен медал „За заслуги“. Наградата беше връчена доц. д-р Тодор Черкезов, д.м. председател на областната организация на БЧК на момчилградския председател Ваня Петрова. Награди получиха също д-р Мария Стойчева, дългогодишен председател на организацията и член на общинския съвет на БЧК, най-дългогодишният член на общинския съвет Кера Анчева и доброволката от Младежкия червен кръст Симона Недкова.

Празникът започна с акция по безвъзмездно кръводаряване, в което се включиха жители на Момчилград. Беше организирана изложбата от детски рисунки под надслов „Нужна е приятелска ръка“ и „Селфита с доброто“ на младите червенокръстци от ПГ по ТХВП „Св. св. Кирил и Методий“ и да участват в благотворителния базар на детските рисунки и произведенията на доброволките от „Екип 254“ в подкрепа на деца в риск от Момчилградска община. На откритата сцена в градския парк имаше изпълненията на самодейни фолклорни състави към ОДК Момчилград и Сдружението за турска култура.

Кметът на Общината инж. Сунай Хасан лично поздрави участниците в тържеството. Д-р Тодор Черкезов също приветства присъстващите.

Празникът завърши със засаждането на уникално лирово дърво в градския парк на Момчилград. То беше засадено от кметът Сунай Хасан и д-р Черкезов.

Община Момчилград

КОМЕНТАРИ